OVER ONS
Makerij

Schildersatelier

Cursusruimte

Metaalwerkplaats

Lascursussen

Expo-winkel

Vintage kleding

Kapper Korte Mtte

Manic Manicures

ONZE WERKPLEK
Een creatieve broedplaats

ZaadeL Makerij is een grote loods midden in Nijmegen-Oost aan de Coehoornstraat. Een beetje verstopt op een binnenpleintje achter de huizen. Je kunt zonder afspraak bij ons binnenlopen. Bij je entree stap je een inspirerende expositiewinkel binnen. Een plek vol kunst, design & mode van (lokale) ontwerpers gecombineerd met vintage- en tweedehands kwaliteitskleding. Hier bevindt zich ook het atelier met een cursusruimte voor teken- en schilderlessen. Mette Pyckevet heeft hier haar kapperszaak en Annemarije Osinga heeft midden in deze werkplaats haar nailartstudio. Achterin is de metaalwerkplaats van Joep Zaad voor lascursussen en maatwerk / eigen ontwerp. Vanuit deze verschillende creatieve disciplines wil ZaadeL Makerij de wereld een klein beetje mooier maken. Kunst is hierbij een verbindende factor. Ingeborg Laninga is de eigenaar en oprichter van ZaadeL Makerij. Sinds de oprichting in 2013 zoekt zij expliciet de samenwerking met collega-kunstenaars en kunstliefhebbers, waaruit steeds nieuwe ideeën en projecten ontstaan.

ATELIER
Cursusruimte voor tekenen en schilderen

Het ruimte atelier van Ingeborg Laninga is een plek waar je meteen zelf aan de slag wilt. En dat kan, want hier worden verschillende soorten teken- en schildercursussen georganiseerd. Het fijne is, dat alle materialen aanwezig zijn: olieverf, acrylverf, pastels, tekenmaterialen en materialen voor druktechnieken. Een snoepwinkel voor teken- en schilderliefhebbers. Ingeborg is beeldend kunstenaar en heeft zich gespecialiseerd in het schilderen. Ze heeft veel leservaring en werkt samen met verschillende gastdocenten om een mooi, afwisselend cursus- en workshopprogramma aan te bieden.

METAALWERPLAATS
Lascurssen

De metaalwerkplaats is niet het eerste wat je ziet, als je bij ons binnen stapt. Maar achter een metalen deur bevindt zich het walhalla van Joep Zaad. Zijn werkplaats is volledig ingericht op metaalbewerking en de cursusruimte beschikt over 6 lascabines waar je de fijne kneepjes van dit ambacht van Joep zelf kunt leren. Als Joep geen cursussen geeft maakt hij eigen ontwerp óf ligt hij onder zijn Ford shoebox uit 1951

EXPO WINKEL
Ontdek het werk van lokale makers

De winkel ademt de sfeer die bij ons past en waar we voor staan: samen maken we een mooiere, lievere en duurzame wereld. En deze wereld ziet er elke keer als je bij ZaadeL komt anders uit, door de 2 maandelijkse Kunst op de Kast exposities en een divers aanbod aan producten en ontwerpen gemaakt door lokale makers. Kunstenaars en ontwerpers vinden hier een plek om hun werk te tonen en te verkopen. Kunst (maken) verbindt ons hier.

VINTAGE KLEDING
Sally Say's Recycle

De vintage- en tweedehandskwaliteitskelding die we verkopen past bij onze visie op duurzaamheid en wordt door onze klanten ingebracht. De kledingwinkel is een uit de hand gelopen hobby. Ontstaan uit kleidingruilfeestjes bij ZaadeL Makerij met klanten en vriendinnen. En nu is het recyclen van kleding een vast onderdeel geworden, want het is gewoon heel erg leuk. Vintage en pre-loved dameskleding, tassen, schoenen en accessoires uit verschillende stijlperioden worden met zorg geselecteerd. De opbrengt van de verkoop wordt weer in onze winkel besteed en ondersteunt hiermee de verkoop van de kunstproducten van onze lokale makers. Dit vinden we een mooie cirkel.

KORTE METTE
Kapper

Bij Korte Mette is haar niet zomaar haar: het is uniek. Met een eigen karakter en eindeloze mogelijkheden. Bovendien is aan elk kapsel een persoon verbonden. Met advies op maat en een kapsel dat past, laat Korte Mette de klant in de kapstoel anders naar zichzelf kijken. Mette knipt creatief, op maat, in een aangename sfeer en op een unieke locatie: De ZaadeL Makerij. Midden tussen de vintage kleding, schilderijen en lasbouwwerken staat de kniphoek van Mette Pyckevet. Laat je knippen onder het genot van goede koffie en een fijn gesprek. Korte Mette maakt ook bruidskapsels en knipt op festivals en feesten.

MANIC MANICURE
Nailart

Een klassieke look of een design speciaal voor jou ontworpen, Annemarije Osinga houdt van álle klauwen. Manic Manicures onderscheidt zich met creatieve en unieke designs. en gebruikt uitsluitend veganistische en dierproefvrije producten. De producten die Manic Manicures gebruikt zijn 7-free non-toxic: de 7 giftige stoffen die normaal gesproken in nagellak zitten zijn vervangen door veilige alternatieven. Gezonder voor dierlijke en menselijke klauwen.

ONS TEAM

Wij werken samen

ONS TEAM

Wij werken samen

Ingeborg Laninga
Joep Zaad
Annemarije Osinga
Mette Pyckevet
NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van onze exposities en happenings!

Lorem ipsum dolor sit amet, idols
consectetur adipiscing elit, sedi
eiusmod tempor ula utim

Contact

X